Buy the best web hosting reviews of 2012 and consider reading BlueHost Review and users testimonials.

Warning: Creating default object from empty value in /home/krmard57/public_html/components/com_k2/views/itemlist/view.html.php on line 93

Warning: Creating default object from empty value in /home/krmard57/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 494

JESENSKO JADRANJE – SARDINIJA

POROČILO

Termin

24.06. – 01.10.2016
Jadrnica

Bavaria 46 C »ALYA« (CRUISING CHARTER)

Marina

Marina di Portisco
Posadka Bojan Bauman, Franc Ješovnik, Jožef Kričej, Borivoj Polak, Franc Ratajc, Ernest Vončina, Marjan Ekert

POROČILO

Termin: 10.10. – 17.10.2009

Jadrnica: Bavaria 49 »CIENFUEGO« (Alboran Charter)

Marina: Alboran, Palma de Mallorca

Posadka: Jože Borec, Ernest Vončina, Franc Ratajc, Boris Firm, Franc Ješovnik, Jožef Kričej, Boris Polak, Igor Borec, Bojan Bauman, Marjan Ekert

Egejsko morje
(dnevnik)

10.10.2008      23:30

Zbiranje  in odhod posadke izpred Baumaxa v MB. Žal manjka glavni organizator (skiper) Marjan, ki ga je tik pred zdajci »usekalo« v križu in je moral ostati doma na »lječenju«. Posadko je dopolnil naš prijatelj Bojan, tudi ljubitelj jadranja, drugače novinar pri Večeru. Potovanje do letališča na Dunaju je uspelo po zaslugi »taxista« Igorja.

GRČIJA - POROČILO

Jonsko morje - Krf, Syvota, Paxos

Termin : 30.9. - 10.10.2006

Barka: Bavaria 44 "Salbunara"

Posadka: Janko Siranko, Andrej Kitak, Emil Žerjal, Andrej Nemec, Bojan Ekart, Miran Kračun, Robert Repnik, Goran Opalič

Priprave

Osnovni dogovor z BavAdrijo je bil, da so nam dali opremljeno barko v najem za 10 dni.

Pred odhodom je bilo potrebno na luški kapetaniji opraviti tehnični pregled za mednarodne vode (v kar sodita radar in splav) ter plačilo 1500 HRK . Razen tega so nas opremili še z nekaterimi rezervnimi deli za katere smo mislili da so potrebni (propeler, alternator, varovalke, žarnica...), seveda sodijo zraven še grška , slovenska in rumena zastavica.

GRČIJA, EGEJSKO MORE, SARONSKI ZALIV

Termin

08.10. - 15.10.2011

Jadrnica

Oceanis 411 "FILIA" (Padomar Yachts), cena 1.859,00 euro

Marina:

Alimos Kalamaki Athen

Posadka:

Franc  Ješovnik, Jože Kričej, Boris Polak, Boris Firm, Ernest Vončina,

Franc Ratajc, Marjan Ekert

Tranzit in prevzem

Letalski prevoz Dunaj – Atene – Dunaj (petek, nedelja) je stal 208,00 euro po osebi.

Prevoz do Atenskega letališča do marine nam je organiziral najemnik Padoma Yachts. V petek (08.10.) in v soboto (15.10.) smo brezplačno prespali na jadrnici.
Za nakupe hrane se je v marini z osebnim avtom ponudil brezplačni posrednik.
Prevzem in predaja jadrnice je bila hitra in brez problemov.

Mariborski Večer   Datum: 14.4.2011 - Stran: REPORTAŽE, LJUDJE

Devet posadk mariborskega društva Krmar se je na morju pred Splitom postavilo pred ogledalo

maestral

Morje kot olje, vetra nobenega; a večina jih še zmeraj ni obupala. To je ena od vrlin krmarjevcev.

"Štiri obdobja sem že preživel, odkar smo pred dvajsetimi leti pri Krmarju začeli jadrati. Najprej so bile na kapetanski mizi same revije tipa Playboy. Potem so bili na vrsti prenosni telefoni. Pa ni bilo dolgo, ko so jih izrinili prenosni računalniki. Danes so na mizi samo še tablete. Kdaj je že treba vzeti modro, kdaj belo in za njo še eno? Vremensko napoved po radiu še lahko izpustimo, a s temi tabletkami se ne gre šaliti. Staramo se, krmarjevci." Tako je - bolj zares kot za šalo - v marini Kaštela pri Splitu razlagal Goran (Opalič), motor mariborskega jadralnega društva Krmar. Krmarjevci so prejšnji teden obeležili 20 let delovanja. To so storili na edini možni način - z jadralno regato. Tam smo si v petek proti večeru zopet napolnili pljuča z vonjem morja in po zimskem spanju spet oprezali za tramontano, burjo, levantom, jugom, lebičem ali maestralom - za vetrovi ob Jadranu. Ti so naslednji dan odločali, kdo je še vreden časti krmarjevcev. Drugi so pač morali zaradi slabe dnevne presoje na morju ob večerji požreti tudi kakšno kislo na svoj račun.

ŠD KRMAR Maribor

TEL. / FAX:  +386 2 421 5240